Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  >  Comunicació  >  Notícies
Dimecres, 14 de novembre de 2012

Comunicat de la Direcció General de la Policia


Davant els fets succeïts a la ciutat de Tarragona aquest matí arrel de la Vaga General, la Direcció General de la Policia vol aclarir que:
 
 
-Un equip d’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) es trobava garantint la lliure circulació dels clients d’un centre comercial de la ciutat davant la pressió de diferents piquets.
 
-El cap del dispositiu ha aconsellat que es tanquessin les portes del centre per tal d’evitar agressions contra els vianants i el local.
 
-Un cop tancades les portes, una part dels piquets informatius han abandonat la zona. D’altres piquets de sindicats minoritaris s’han mantingut al lloc iniciant accions violentes.
 
-Aquestes accions s’han incrementat tirant contenidors i altres materials contundents i de vidre en contra de les portes del centre i de la línia policial.
 
-Els agents han intentat dissoldre els agressors havent de carregar finalment amb la defensa per tal d’aconseguir-ho.
 
-Diversos mossos han sortit en persecució dels piquets que havien actuat violentament.
 
-En el transcurs d’aquesta persecució, un agent ha carregat amb la defensa contra un manifestant que havia actuat anteriorment amb violència i, el rebot de la defensa en la motxilla del perseguit, ha tocat el cap d’un menor que estava darrera i fora de la visió de l’agent actuant.
  
-Un segon agent ha corregut darrera per cobrir el primer mosso propiciant un cop de defensa a les natges d’una persona que estava en un grup agenollat al terra rodejant el menor, desconeixent, el mosso, els fets succeïts.
 
 
  
 
Tot i saber, per les informacions que ara es tenen i les imatges que s’han pogut visionar, que l’agent en cap moment ha colpejat intencionadament ni premeditadament al menor que es trobava entre el grup de piquets, la Direcció General de la Policia lamenta els fets ocorreguts i informa de l’obertura d’un expedient informatiu per tal d’aclarir els fets.
 
 
 
 
Àrea de Comunicació
Barcelona, 14 de novembre de 2012

Comparteix:   Aquest enllaç s'obrirà en una nova finestra: Facebook   Aquest enllaç s'obrirà en una nova finestra: Linkedin   Aquest enllaç s'obrirà en una nova finestra: Delicious   Aquest enllaç s'obrirà en una nova finestra: Latafanera