Destaquem
  • Catalunya en transició

    Una mirada catalana sobre la transicióAndreu Mayayo

Andreu Mayayo
Catedràtic d’Història Contemporània

És catedràtic d’Història Contemporània i vicedegà de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. Entre les publicacions dedicades a la Transició, destaca el llibre La ruptura catalana (Afers, 2002), sobre les eleccions del 15-J de 1977 a Catalunya. També és autor, en català i castellà, de Josep Solé Barberà. La veu del PSUC (L’Avenç, 2007/RBA, 2008) i d’Economía franquista y corrupción. Para no economistas ni franquistas, amb Paola Lo Cascio i José Manuel Rúa (Flor del Viento, 2010). Director de Segle XX. Revista Catalana d’Història, és membre de la Junta de Govern del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i col·labora habitualment a les tertúlies de RAC1, el Debat de la 1 de TVE, RNE-Ràdio-4, Catalunya Ràdio i BTV.


Andreu Mayayo (cast)

Es catedrático de Historia Contemporánea y vicedecano de la Facultad de Geografía e Historia de la Universidad de Barcelona. Entre las publicaciones dedicadas a la Transición, destaca el libro La ruptura catalana (Afers, 2002), sobre las elecciones del 15-J de 1977 en Cataluña. También es autor, en catalán y castellano, de Josep Solé Barberà. La veu del PSUC (L’Avenç, 2007/RBA, 2008) y de Economía franquista y corrupción. Para no economistas ni franquistas, con Paola Lo Cascio y José Manuel Rúa (Flor del Viento, 2010). Director de Segle XX. Revista Catalana d’Història, es miembro de la Junta de Gobierno del Memorial Democrático de la Generalitat de Cataluña y colabora habitualmente en las tertulias de RAC1, el Debat de la 1 de TVE, RNE-Ràdio-4, Catalunya Ràdio y BTV. 

Andreu Mayayo (eng)

Professor of Contemporary History and Vice-Dean of the Faculty of Geography and History at the Universitat de Barcelona. His publications addressing the Transition include in particular the work La ruptura catalana (Afers, 2002), about the elections in Catalonia on 15 June 1977. He is also the author, in Catalan and Spanish, of Josep Solé Barberà. La veu del PSUC (L’Avenç, 2007/RBA, 2008) and (with Paola Lo Cascio and José Manuel Rúa) of Economía franquista y corrupción. Para no economistas ni franquistas (Flor del Viento, 2010). Editor of "SEGLA XX. Revista Catalana d’Història”, he is a member of the Governing Board of the Democratic Memorial of the Generalitat of Catalonia, and a regular contributor to discussion programmes on RAC1, El Debate de la 1 on TVE, RNE-Ràdio-4, Catalunya Ràdio and BTV
Data d'actualització: 09.09.2013