Inici  >  Notícies  >  Es presenta una base de dades...
 
Divendres, 18 de juny de 2010

Es presenta una base de dades sobre el cost humà de la Guerra Civil a Catalunya

El Centre d'Història Contemporània de Catalunya ha elaborat una recerca sobre els catalans d'un i altre exèrcit que van morir al front o en hospitals militars a la reraguarda, així com dels civils morts per accidents derivats de la guerra. L'acte de presentació tindrà lloc el 23 de juny, a les 12 h, al Palau de la Generalitat.


Una de les preguntes que encara genera la Guerra Civil és la quantitat de víctimes que es van produir a Catalunya durant el conflicte. Donar-li resposta és la finalitat d'aquest projecte d'investigació del Centre d'Història Contemporània de Catalunya, iniciat l'any 1985.

Aquesta recerca complementa les obres dels historiadors Josep M. Solé i Sabaté i Joan Villarroya i Font, dedicades a les víctimes de la repressió a la reraguarda republicana, dels bombardeigs sobre Catalunya i de la repressió franquista durant la postguerra. L'estudi també complementa l'obra de Montserrat Roig sobre els catalans morts als camps nazis.

Ja finalitzada la tasca d'investigació als darrers pobles i ciutats de Catalunya, la base de dades oferirà una informació molt valuosa des del punt de vista històric i demogràfic, però també contribuirà a la dignificació de les víctimes de la guerra i el franquisme. Aquest banc de dades, nominal i exhaustiu, es podrà consultar des del web del Centre d'Història Contemporània de Catalunya.