Accés al contingut Accés al menú de la secció
 • Medi Ambient i Sostenibilitat
Inici

Actualitat

 
 • Criteris per ser vehicle ecològic per disposar d'accés al carril BUS-VAO i descomptes als peatges 
  La disponibilitat d’aquesta infraestructura també permet impulsar la transformació del parc de vehicles cap a models més nets de baixes emissions. Des de la seva posada en servei el carril VAO ha permès l’accés a vehicles ecològics, entenent com a tals els vehicles de baixes emissions contaminants establerts en el Pla d’Actuació de Millora de la Qualitat de l’Aire (PAMQA) i definits per la Direcció General de Qualitat Ambiental. Per tal de poder fer-ne ús cal disposar d’un identificador que gestiona la Conselleria de Territori i Sostenibilitat.(31.10.2014)
 • Avís de situació de nivells moderadament elevats de diòxid de nitrogen (NO2) i partícules en suspensió PM10
  La situació meteorològica actual, marcada per la influència d’una dorsal anticiclònica, provocarà que els nivells de qualitat de l’aire per al diòxid de nitrogen (NO2) i per a les partícules en suspensió amb diàmetre inferior a 10µm (PM10) siguin moderadament elevats especialment a la Zona de Protecció Especial de l’ambient atmosfèric durant el dia d’avui (30.10.2014) i demà (31.10.2014). Es preveu que durant el cap de setmana els nivells disminueixin i siguin entre baixos i moderats com a conseqüència de la disminució de l’activitat laboral i per una progressiva millora de les condicions de dispersió. (30.10.2014)
 • Creació de la Comissió Institucional del Pla d'Actuació per a la Millora de la Qualitat de l'Aire
  Ahir va quedar formalitzada la Comissió Institucional del Pla d'Actuació per a la Millora de la Qualitat de l'Aire a les Zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric (PAMQA). Aquesta Comissió està constituïda pels organismes de la Generalitat de Catalunya, de l'ajuntament de Barcelona, de les entitats de representació municipal i supramunicipal, dels principals àmbits de transport rodat, marítim i aeri, gestors i/o responsables de desenvolupar i implementar determinades mesures aprovades dins el PAMQA. La comissió Institucional ha de treballar en col·laboració amb els ens locals i és l'organ responsable del seguiment de les actuacions previstes en el PAMQA.(31.10.2014)
 • Disponible el programa i oberta la inscripció a la 12a jornada de prevenció de residus
  El 27 de novembre se celebrarà la 12a Jornada de Prevenció de Residus al Born Centre Cultural de Barcelona. Serà una jornada altament participativa que tractarà el tema de la reutilització i la preparació per a la reutilització, i es presentaran experiències tant locals com internacionals (29.10.2014)
 • Ja podeu consultar la "Guia per a l’adopció de criteris mediambientals en els contractes de manteniment d’instal·lacions d’edificis"
  Compra verda
  El passat 3 d’octubre el Ple de la Junta Consultiva va aprovar una nova Guia per a l’adopció de criteris mediambientals en els contractes de manteniment d’instal·lacions d’edificis, elaborada per la Direcció General de Qualitat Ambiental.(29.10.2014)
 • S’aprova el mapa estratègic de soroll de l’Aglomeració d’àmbit supramunicipal Barcelonès II, constituïda pels municipis de Badalona i Santa Coloma de Gramenet.
  La Direcció General de Qualitat Ambiental aprova el Mapa estratègic de soroll de l’Aglomeració d’àmbit supramunicipal Barcelonès II, constituïda pels municipis de Badalona i Santa Coloma de Gramenet.(29.10.2014)
 • Jornada "Com sensibilitzar la ciutadania sobre el Soroll"
  El 12 de novembre se celebrarà aquesta jornada per sensibilitzar la població sobre el soroll. Any rere any creix el percentatge de persones que viuen en nuclis urbans, de forma que la concentració d'activitats, i el seu corresponent impacte ambiental, augmenta progressivament i es fa necessari gestionar la coexistència en un mateix espai d'activitats com l'oci, els desplaçaments, les obligacions laborals o el descans. (28.10.2014)
 • Jornada: "El paper de l'automòbil en la contaminació atmosfèrica"
  La jornada l'organitza la Societat Tècnica de l'Automoció (STA) a la seu de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Barcelona (ETSEIB) i es celebra aquest 28 d'octubre de 17 a 20 hores.(28.10.2014)
 • Control i inspecció del vector llum 
  Es posa a disposició de la ciutadania un document de preguntes freqüents en relació al Model Declaració responsable per justificar l’aplicació de l’exempció de l’article 3.1.g. de la Llei 6/2001, d’ordenació ambiental de l’enllumenament per a la protecció del medi nocturn, amb l'objectiu d’orientar i facilitar l’avaluació del vector llum en els processos de control/inspecció de les activitats econòmiques que disposen d’enllumenament exterior.(27.10.2014)
 • Viquimarató Ramon Margalef
  Coincidint amb el desè aniversari de la mort del Dr. Margalef, Amical Wikimedia, el CRAI Biblioteca de Biologia de la Universitat de Barcelona i la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat organitzen el 29 de novembre una Viquimarató, amb l'objectiu de crear i millorar els continguts de la Viquipèdia relatius al Dr. Margafef, l'ecologia i el medi ambient. (27.10.2014)
1 | 2 | 3   Següent > Total pàgines: 46

Avís legal | Sobre gencat | Accessibilitat | © Generalitat de Catalunya