Accés al contingut Accés al menú de la secció
Empresa i producció sostenible
Inici  >  Medi ambient i sostenibilitat  >  Empresa i producció sostenible  >  Prevenció i control d'activitats  >  La Llei de prevenció i control ambiental d'activitats

Autorització, llicència i comunicació ambiental

Am3421_190
En funció del grau d'incidència ambiental de les activitats, la Llei 20/2009, de 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats, comprèn els règims bàsics d'intervenció administrativa següents:

Règim d'autorització ambiental amb avaluació d'impacte ambiental

L'activitat o activitats relacionades en els annexos I.1 i I.2 se sotmeten a l'autorització ambiental, si escau, amb l'avaluació d'impacte ambiental del departament competent en matèria de medi ambient.

Aquestes activitats són les que més impacte ambiental poden generar, i per això són les que se sotmeten al règim d'intervenció més estricte.

Aquesta Llei integra, amb una voluntat de simplificació administrativa clara, l'avaluació de l'impacte ambiental de les activitats en el procediment d'atorgament de l'autorització ambiental.

En aquest apartat de la web es pot accedir al document que descriu el procediment corresponent al règim d'autorització ambiental, que ha de dur-se a terme davant l'Oficina de Gestió Ambiental Unificada (OGAU) corresponent.

Règim de llicència ambiental

Són sotmeses a aquesta llicència les activitats amb un impacte ambiental inferior que el del règim anterior, que queden incloses en l'annex II de la Llei.
El procediment corresponent a aquest règim pot ser consultat en aquest apartat de la web, incloent-hi aspectes rellevants relacionats amb el paper que desenvolupen els ajuntaments en aquest règim, informes preceptius i altres especificacions.

Règim de comunicació

Les activitats de l'annex III són les que tenen menys incidència ambiental i, per tant, se sotmeten a un procediment més simple, segons el qual n'hi ha prou amb una comunicació a l'Ajuntament per iniciar una activitat.

Igual com en els casos anteriors, els procediments associats a aquest règim queden a la vostra disposició en aquest apartat de la web per si els voleu consultar.


Data d'actualització: 03.06.2010
Avís legal | Sobre gencat | Accessibilitat | © Generalitat de Catalunya