Accés al contingut Accés al menú de la secció
 • Medi Ambient i Sostenibilitat
Inici  >  Medi ambient i sostenibilitat

ActualitatDivendres, 31 d'octubre de 2014

Llei d'impostos ambientals   (20.10.2014)

L'objecte d'aquesta llei és la creació, com a tributs propis de la Generalitat de Catalunya, de l'impost sobre les emissions contaminants d'òxids de nitrogen a l'atmosfera produïda per l'aviació comercial, de l'impost sobre l'emissió de gasos i partícules a l'atmosfera produïda per la indústria i de l'impost sobre la producció d'energia elèctrica d'origen nuclear.
 

Pla d’Actuació per la Millora de la Qualitat de l’Aire a les Zones de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric (PMQA)   (21.10.2014)

Aquest pla és la constatació que el Govern de Catalunya treballa rigorosament per fer realitat un model de prevenció en salut pública i ambiental, que aposta per la innovació i impulsa el sector industrial català de l’automoció i la mobilitat sostenible, que creu en el concepte smart cities i ho demostra amb mesures reals i que tenen conseqüències positives per a la ciutadania i, finalment, que aposta per trobar una solució al problema del finançament del transport públic.
 

Novetats

 
 • Avís de situació de nivells moderadament elevats de diòxid de nitrogen (NO2) i partícules en suspensió PM10
  La situació meteorològica actual, marcada per la influència d’una dorsal anticiclònica, provocarà que els nivells de qualitat de l’aire per al diòxid de nitrogen (NO2) i per a les partícules en suspensió amb diàmetre inferior a 10µm (PM10) siguin moderadament elevats especialment a la Zona de Protecció Especial de l’ambient atmosfèric durant el dia d’avui (30.10.2014) i demà (31.10.2014). Es preveu que durant el cap de setmana els nivells disminueixin i siguin entre baixos i moderats com a conseqüència de la disminució de l’activitat laboral i per una progressiva millora de les condicions de dispersió. (30.10.2014)
 • Visita l'Espai Natural protegit del Riu LLémena
  El riu Llémena neix a la serra de Finestres i geològicament els relleus que la condueixen pertanyen a la serralada Transversal. És connector biològic de les muntanyes de Rocacorba i la part baixa del Ter. La vall del riu presenta materials volcànics que caracteritzen la comarca de la Garrotxa.(30.10.2014)
 • Disponible el programa i oberta la inscripció a la 12a jornada de prevenció de residus
  El 27 de novembre se celebrarà la 12a Jornada de Prevenció de Residus al Born Centre Cultural de Barcelona. Serà una jornada altament participativa que tractarà el tema de la reutilització i la preparació per a la reutilització, i es presentaran experiències tant locals com internacionals (29.10.2014)
 • Ja podeu consultar la "Guia per a l’adopció de criteris mediambientals en els contractes de manteniment d’instal·lacions d’edificis"
  Compra verda
  El passat 3 d’octubre el Ple de la Junta Consultiva va aprovar una nova Guia per a l’adopció de criteris mediambientals en els contractes de manteniment d’instal·lacions d’edificis, elaborada per la Direcció General de Qualitat Ambiental.(29.10.2014)
 • S’aprova el mapa estratègic de soroll de l’Aglomeració d’àmbit supramunicipal Barcelonès II, constituïda pels municipis de Badalona i Santa Coloma de Gramenet.
  La Direcció General de Qualitat Ambiental aprova el Mapa estratègic de soroll de l’Aglomeració d’àmbit supramunicipal Barcelonès II, constituïda pels municipis de Badalona i Santa Coloma de Gramenet.(29.10.2014)
 • Jornada "Com sensibilitzar la ciutadania sobre el Soroll"
  El 12 de novembre se celebrarà aquesta jornada per sensibilitzar la població sobre el soroll. Any rere any creix el percentatge de persones que viuen en nuclis urbans, de forma que la concentració d'activitats, i el seu corresponent impacte ambiental, augmenta progressivament i es fa necessari gestionar la coexistència en un mateix espai d'activitats com l'oci, els desplaçaments, les obligacions laborals o el descans. (28.10.2014)
 • Jornada: "El paper de l'automòbil en la contaminació atmosfèrica"
  La jornada l'organitza la Societat Tècnica de l'Automoció (STA) a la seu de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Barcelona (ETSEIB) i es celebra aquest 28 d'octubre de 17 a 20 hores.(28.10.2014)
 • Control i inspecció del vector llum 
  Es posa a disposició de la ciutadania un document de preguntes freqüents en relació al Model Declaració responsable per justificar l’aplicació de l’exempció de l’article 3.1.g. de la Llei 6/2001, d’ordenació ambiental de l’enllumenament per a la protecció del medi nocturn, amb l'objectiu d’orientar i facilitar l’avaluació del vector llum en els processos de control/inspecció de les activitats econòmiques que disposen d’enllumenament exterior.(27.10.2014)
 • Viquimarató Ramon Margalef
  Coincidint amb el desè aniversari de la mort del Dr. Margalef, Amical Wikimedia, el CRAI Biblioteca de Biologia de la Universitat de Barcelona i la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat organitzen el 29 de novembre una Viquimarató, amb l'objectiu de crear i millorar els continguts de la Viquipèdia relatius al Dr. Margafef, l'ecologia i el medi ambient. (27.10.2014)
 • Primera jornada sobre documentació ambiental a Catalunya
  L'objectiu de la jornada és augmentar la visibilitat dels fons bibliogràfics sobre medi ambient i fomentar la cooperació dels centres de documentació, biblioteques i centres amb informació ambiental de Catalunya. (24.10.2014)
1 | 2 | 3 | 4 | 5   Següent > Total pàgines: 46

Accessos directes
 
 
 • Xarxes socials
Avís legal | Sobre gencat | Accessibilitat | © Generalitat de Catalunya