Accés al contingut Accés al menú de la secció
Departament
Inici  >  Sales de premsa  >  Notícies de Protecció Civil
Comparteix:   Aquest enllaç s'obrirà en una nova finestra: Facebook   Aquest enllaç s'obrirà en una nova finestra: Delicious   Aquest enllaç s'obrirà en una nova finestra: Technorati   Aquest enllaç s'obrirà en una nova finestra: Yahoo   Aquest enllaç s'obrirà en una nova finestra: Latafanera   Aquest enllaç s'obrirà en una nova finestra: Menéame
Dimarts, 12 de juny de 2012

Activada la fase d'alerta del pla Infocat per l'incendi forestal de Castellet i la Gornal que afecta les comarques del Garraf i sud de l'Alt Penedès


La Direcció General de Protecció Civil (DGPC), d’acord amb el Cos de Bombers de la Generalitat, ha activat la fase d’alerta el pla Infocat, per l’incendi forestal que crema des de primera hora de la tarda al terme municipal de Castellet i la Gornal (Alt Penedès), i que també afecta part de la comarca del Garraf, Vilanova i la Geltrú, Olivella i Canyelles.
 
En aquests moments el municipi de Vilanova i la Geltrú ha activat el seu Pla d’Actuació Municipal (PAM) en fase d’emergència i s’han realitzat diverses evacuacions preventives, concretament dues masies i un càmping de la zona de la Talaia. De la mateixa manera, des del municipi es fa el seguiment del focus d’Olivella. A més, hi ha diverses urbanitzacions afectades pel fum, en especial al municipi de Canyelles.
 
La DGPC enfront el fum recomana a la població, sobre tot en cas de nadons, gent gran i persones amb malalties respiratòries, que es confinin a casa i segueixin les indicacions dels serveis d’emergències. Si el fum és molt present i genera molèsties es recomana que truquin al 112.
 
Per a més informació, la DGPC vol recordar els consells d’autoprotecció davant dels incendis forestals