Accés al contingut Accés al menú de la secció
Impacte gràfic
Inici  >  Andrew Wilder reclama...
Dimecres, 24 d'octubre de 2012

Andrew Wilder reclama planificació a llarg termini per a l’Afganistan

Andrew Wilder, expert de l'USIP, va participar a la taula rodona "Transició política i construcció de pau a l’Afganistan", organitzada per l’ICIP, Casa Àsia i el consolat general dels Estats Units a Barcelona.


Andrew Wilder

Andrew Wilder, director dels programes de l'Afganistan i el Pakistan del United States Insitute of Peace (USIP), va participar el passat 23 d’octubre a la taula rodona  "Transició política i construcció de pau a l’Afganistan", organitzada conjuntament per l’ICIP, Casa Àsia i el consolat general dels Estats Units a Barcelona.

Wilder, que es va referir a la intervenció a l’Afganistan, va posar èmfasi a la necessitat de comptar amb una perspectiva a llarg termini, perquè la creació d’un Estat és una feina enorme i va lamentar que sovint es treballi amb marcs temporals no realistes. Pel que fa a les lluites amb els talibans, malgrat va reconèixer que la reconciliació és difícil, aposta per la seva integració a la política abans de les eleccions presidencials: “després de deu anys d’intentar derrotar-los militarment sense èxit, s’hauria d’incloure els talibans al procés polític”. Wilder també va alertar sobre la situació de crisi humana que viu el país i la necessitat de comptar amb unes institucions sòlides.

El catedràtic de Ciència Política de la UB, Pere Vilanova, va ser l‘encarregat de moderar l’acte. Vilanova va destacar el rol de Wilder com a fundador de l’Afghanistan Research and Evaluation Unit (AREU), organització que considera el think tank més important de l’Afganistan en l’actualitat.

En el torn de debat obert al públic, Wilder i Vilanova també van tractar altres problemes que afronta l’Afganistan com són la corrupció i el tràfic de drogues.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya