Accés al contingut Accés al menú de la secció
Institut Català de les Dones
Inici  >  Serveis  >  Atenció a les dones

Atenció a les dones

Serveis d'atenció de l'Institut Català de les Dones

Les oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l'Ebre ofereixen informació i orientació sobre serveis i recursos per a les dones de qualsevol matèria, com ara salut, treball, habitatge, separacions i pensions o violència masclista. Des d'aquestes oficines es facilita la informació o es deriva cap a les entitats i organismes que en són responsables.

També s'ofereixen serveis gratuïts d'atenció psicològica i assessorament jurídic. Les cites es concerten prèviament i per accedir al servei s'ha de trucar a l'oficina d'informació corresponent.

Servei d'atenció psicològica

L'Institut Català de les Dones ofereix un servei presencial i gratuït d'atenció psicològica per orientar i assessorar les dones que ho necessitin, i, de manera especial, les que passen per situacions de violència. Aquest servei s'ofereix com a resposta puntual i d'orientació cap a d'altres recursos, si és necessari.

Aquest servei també s'ofereix a través de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a les dones víctimes de violència que, a més, intervenen en un procediment judicial.

Servei d'assessorament jurídic

L'Institut Català de les Dones ofereix a les dones un servei presencial i gratuït d'assessorament jurídic que assessora i orienta sobre assumptes jurídics d'interès per a les dones, principalment sobre temes de separacions, custòdies d'infants, incompliments de pensions i règims de visites, agressions sexuals i violència contra les dones.

El servei d'assessorament jurídic també inicia els tràmits per a l'obtenció de la justícia gratuïta en tots els temes jurídics sobre els quals les dones necessitin obtenir una defensa dels seus drets.

Data d'actualització: 01.08.2013
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya | Departament d'Acció Social i Ciutadania