Accés al contingut Accés al menú de la secció
La grip
Destaquem
Connecta't al Xat
Consulta també per xat

La grip és una malaltia respiratòria vírica. Produeix  febre elevada, tos, mal de cap i malestar general. En la majoria de casos, les persones es recuperen en una o dues setmanes sense necessitat de rebre tractament amb fàrmacs específics. Els antibiòtics no curen la grip. És  important seguir unes bones pràctiques d’higiene.

En els infants molt petits, la gent gran, les persones amb malalties greus i les persones amb diverses malalties cròniques pot provocar complicacions greus que requereixen actuacions específiques. La millor manera de prevenir la grip és amb la vacunació.

Durant els mesos de tardor i hivern el Pla d'informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC) fa un seguiment del nombre de persones afectades (casos) per la grip, de les visites als centres sanitaris i de la mortalitat. Això permet adequar la disponibilitat dels recursos als hospitals i centres d’atenció primària dintre del Pla integral d’urgències de Catalunya.

Setmana del 17 al 23 de març de 2014
Casos de grip per cada 100.000 habitants
Finalitzada l’activitat epidèmica gripal a Catalunya per aquesta temporada
24 x 100.000 habitants
 
Setmana del 20 al 26 de març de 2014
23.114
casos atesos
 
733.743
visites
38.661
atenció continuada
64.578
urgències
6.671
ingressos
 
Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre el Canal Salut | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya | Logo Departament de Salut