Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  >  El quadre “El gran dia de...
  • destaquem
  • castells urbans

    El Modernisme imaginatiu i pragmàtic de Domènech i Montaner

  • mapping romànic

    Escapa't a veure la restauració de Sant Climent de Taüll

  • art rupestre

    L'expressió plàstica entre els anys 6.000 i 1.000 a.C.Divendres, 22 d'octubre de 2010

El quadre “El gran dia de Girona” s’instal·la a la seu de la Generalitat d’aquesta ciutat

El conseller Tresserras inaugura demà una exposició que dóna a conèixer aquesta obra i el seu autor, Ramon Martí Alsina


“El gran dia de Girona” és una de les pintures més singulars de Ramon Martí Alsina i, al mateix temps, una gran desconeguda per al públic. L’obra, de grans dimensions (12 metres de llarg per 5,4 metres d’alçada) retrata el setge de Girona durant la Guerra de la Independència l’any 1809 i, des de 1939, s’ha conservat a les reserves del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Ara, després de la seva restauració al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, el quadre quedarà exposat de forma permanent al nou edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona. Demà dissabte, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras presenta la instal·lació de l’obra a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat de Girona i també inaugura l’exposició “Ramon Martí Alsina i El gran dia de Girona. Anatomia d’un quadre”, que han impulsat el Museu d’Art de Girona (md’A) i el MNAC per donar a conèixer aquesta pintura i el seu autor. La mostra, que recull esbossos i versions a l’oli més petites del quadre, es podrà veure al Museu d’Art de Girona fins al 29 de maig de 2011.

A la inauguració de la mostra i la presentació del quadre hi assistiran també l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans; el president de Caixa Girona, Manel Serra; la subdirectora del Museu Nacional d’Art de Catalunya, Cristina Mendoza; el delegat del Govern, Jordi Martinoy, i la comissària de l’exposició, Maria Lluïsa Faxedas, entre d’altres.


tots els vídeos sobre "El gran dia de Girona"

Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.

 
 
 


   

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya