Accés al contingut Accés al menú de la secció
Serveis
Inici  >  President Mas: "Persones com...
Dimecres, 01 de febrer de 2012

President Mas: "Persones com Ferran Adrià fan possible el canvi que necessita Catalunya projectant-la al món"

El president de la Generalitat, Artur Mas, va destacar que, amb persones com Ferran Adrià, Catalunya té l’oportunitat de situar-se al món en una posició de primer nivell. “El canvi que ha de fer el país passa per aquí: per projectar-se a tot arreu, estar dalt de tot i ser un refent. I gràcies a Ferran Adrià, la seva gent i a tantes persones creatives del nostre país, això es possible”, va reblar el president. El cap de l’Executiu va dir aquestes paraules durant l’acte d’inauguració de l’exposició “Ferran Adrià i elBulli. Risc, llibertat i creativitat”, que va tenir lloc el 31 de gener al Palau Robert.


inaug_fa250
in_fa250

El president va demanar ser conscients de la grandesa del país en disposar d’una sèrie de coses que ens permeten “tenir una targeta de presentació de primera classe, de gran qualitat”. Un fet, ha dit, que devem a una sèrie de gent que “ha tingut la capacitat de fer coses radicalment noves, de canviar les coses i ser enormement creatius”.

“És lògic que actualment hi hagi cert desencís o desconfiança, però no tindríem perdó de Déu si ens instal·léssim en la sensació que no hi ha sortida quan tenim exemples com el de Ferran Adrià, la seva gent i el Bulli”, va assenyalar el president. En aquest sentit, va llançar un missatge “d’optimisme i confiança en les nostres possibilitats” i va demanar “tenir ben presents les nostres fortaleses” perquè pocs països de les dimensions de Catalunya “han estat capaços de crear fenòmens com el Bulli”, referents a nivell mundial.

A l’acte també hi van assistir, entre nombroses personalitats, el director general d'Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès; el comissari de la mostra i catedràtic de Lingüística i Comunicació, Sebastià Serrano; els consellers d’Ensenyament, Irene Rigau; de Cultura, Ferran Mascarell; i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep M. Pelegrí, i el portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs.

 

IMATGES