Accés al contingut Accés al menú de la secció
Capçalera
Inici  >  La Generalitat participa amb...
Divendres, 04 de juny de 2010

La Generalitat participa amb set estands en la primera edició de la fira “de tot CAT”

La Generalitat de Catalunya va participar amb set estands en la primera fira “de tot CAT”, que es va fer entre el 4 i el 6 de juny al Palau de Fires de Girona. Aquesta fira busca promoure l’ús del català en l’etiquetatge de productes i en la prestació de serveis. L’ organitzen l’Ajuntament de Girona, Fira de Girona i la Generalitat de Catalunya.


de tot CAT
De tot CAT1

La Generalitat de Catalunya va participar amb set estands en la primera fira “de tot CAT”, que es va fer entre el 4 i el 6 de juny al Palau de Fires de Girona.  Aquesta fira busca promoure l’ús del català en l’etiquetatge de productes i en la prestació de serveis. L'organitzen l’Ajuntament de Girona, Fira de Girona i la Generalitat de Catalunya, i és un certamen de caràcter multisectorial que agrupa les més de 2.000 referències d'empreses que etiqueten en català, la majoria de les quals són del sector alimentari. Tot i això, també inclou productes tecnològics, electrodomèstics, joguines i música.

La Generalitat de Catalunya hi va participar en amb un espai expositiu que va incloure estands de diferents departaments. Concretament, hi havia els de la Llibreria de la Generalitat a Girona, del Departament de la Presidència; de la Secretaria de Política Lingüística, del Consorci de Normalització Lingüística i del Termcat, del Departament de la Vicepresidència; de la Gastroteca, del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa; de l’Agència Catalana de Consum, del Departament d’Economia i Finances, i de la Secretaria de Telecomunicacions, del Departament de Governació i Administracions Públiques.

En la fira, a més de conèixer i adquirir els productes que s’hi van exposar, els visitants podien participar en un gran nombre d'activitats. Destacava, per exemple, la taula rodona "La llengua com a responsabilitat social de les empreses", el passi de l'audiovisual "Quan les àvies compraven en català" de Cristina Masanés, o la degustació de vins i cerveses d'elaboració local.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és promoure el català entre les empreses i conscienciar institucions, empresariat i consumidors del que representa la normalització de la llengua catalana. Des del vessant comercial, la fira multisectorial actua com a punt de trobada entre professionals que utilitzen la llengua catalana en la seva activitat, amb la possibilitat d'establir relacions comercials entre empreses i distribuïdores.