Accés al contingut Accés al menú de la secció
Generalitat de Catalunya. Departament de la Presidència

ActualitatDijous, 24 d'abril de 2014

 • La llegenda de Sant Jordi arriba a les escoles de l'Alguer
  Publicació del conte 'Sant Jordi a l’Alguer: entre el sòmiu i la llegenda', inspirat en la història del Patró de Catalunya, però ambientat a l’Alguer (22.04.2014)
 • El Govern rep un nou informe del CATN, que sosté que la permanència de Catalunya a la UE està gairebé garantida 
  En l’informe, titulat “Les vies d’integració de Catalunya a la Unió Europea”, el Consell Assessor per a la Transició Nacional analitza els possibles escenaris de les vies d’integració d’un eventual Estat català a la Unió Europea.(15.04.2014)
 • Consolidació de les normes afectades per la Llei 2/2014 de mesures fiscals 
  La Llei 2/2014, del 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic ha comportat la modificació i derogació de gairebé vuitanta disposicions. L’EADOP, a través del Portal Jurídic de Catalunya, ha treballat en les consolidacions de totes aquestes normes i, per facilitar-ne la consulta, ha creat una pàgina específica amb les normes afectades per aquesta Llei i als seus textos consolidats. (03.03.2014)
 • Commemoració del 50 aniversari de l'edició d''Els altres catalans' de Francesc Candel 
  L'acte commemoratiu, celebrat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat i presidit pel president Artur Mas, va comptar amb la participació i assistència de representants de diverses institucions, familiars i amics de Francesc Candel. (18.02.2014)
 • Premi al millor videojoc del Tricentenari 
  Convocatòria de premi per la creació i producció d’un videojoc relacionat amb la commemoració del Tricentenari, destinat a alumnes de graus, màsters o postgraus i centres d’estudis superiors, que tinguin com a objectiu el disseny, la creació i la programació de videojocs o aplicacions multimèdia, inscrits al curs 2013-2014. (15.01.2014)
 • Inauguració dels actes commemoraratius del Tricentenari a Lleida  
  El president de la Generalitat, Artur Mas, va inaugurar dissabte, a la Seu Vella de Lleida, la commemoració del Tricentenari dels fets de 1714, en una celebració solemne, amb la qual s’ha donat el tret de sortida als nombrosos actes que se celebraran al llarg d’aquest any arreu de Catalunya.(13.01.2014)
 • Inici dels actes de commemoració del centenari de la Mancomunitat de Catalunya 
  El 18 de desembre de 1913 s’aprovava el reial decret que permetia el marc jurídic per a la creació de mancomunitats a l’estat espanyol. Poc mesos després, el 6 d’abril de 1914, es constituïa al Palau de la Generalitat la Mancomunitat de Catalunya, una institució que va retornar l'autogovern a Catalunya i va posar en marxa una política de modernització i una acció de govern que ha deixat empremta fins als nostres dies.(19.12.2013)
 • Condol per la mort de l'escriptora Joana Raspall 
  Comunicat del president Artur Mas amb motiu del traspàs de l'escriptora Joana Raspall, de la qual enguany el Govern ha commemorat el centenari del naixement.(05.12.2013)
 • Acte de commemoració del 50 aniversari de les declaracions de l'Abat Escarré a 'Le Monde' 
  El 14 de novembre de 1963, el diari 'Le Monde' publicava a tres columnes i en portada les declaracions de l’aleshores abat de Montserrat, Aureli Maria Escarré. L’entrevista, realitzada pel corresponsal del rotatiu francès, José Antonio Novais, a instàncies de Josep Benet i Albert Manent, va donar força al catalanisme i a un corrent d’opinió creixent entre catòlics catalans que volien un futur democràtic per al seu país i una actitud diferent de l’Església.(21.11.2013)
 • Presentació de les activitats de la Generalitat de Commemoració del Tricentenari al Born Centre Cultural 
  Els actes commemoratius, presentats pel conseller de la Presidència, Francesc Homs, i pel comissari del Tricentenari, Miquel Calçada, es fonamenten en quatre grans pilars: commemorar, cohesionar, reimaginar i projectar, i s’articulen a partir de set eixos estratègics: actes institucionals, pensament, cultura, actes festius, participatius i simbòlics, ensenyament, internacional i economia.(14.11.2013)
 • Jocs del 1714 a la Festa dels Súpers
  La Generalitat de Catalunya i el Comissariat del Tricentenari han participat amb l’estand 'Jocs del 1714. La memòria lúdica del Tricentenari' a la Festa dels Súpers, celebrada els dies 19 i 20 d'octubre a l’anella olímpica de Montjuïc, a la qual han assistit 330.000 persones. (23.10.2013)
 • Commemoració del 150 aniversari del naixement de Damià Mateu, fundador de la Hispano-Suiza 
  En l'acte, el president Mas es va referir a Damià Mateu com a un gran pioner de la indústria de l’automoció de primer nivell. En acabar, va inaugurar als jardins del Palau Robert una exposició sobre la Hispano-Suiza, que es podrà visitar fins al 22 de setembre. (19.09.2013)

Destaquem
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya