Accés al contingut Accés al menú de la secció
Impacte gràfic de l'àmbit temàtic de la caça i la pesca continental
Inici  >  Àmbits d'actuació  >  Medi natural  >  Caça i pesca continental  >  Caça  >  Llicències, permisos i sortejos  >  Permisos i sortejos  >  Permisos de caça i sol·licituds

Permisos de caça


Per caçar, a més de la llicència, cal tenir un permís de caça. L’expedició d’aquest permís depèn de la titularitat del terreny en què s’executa la caça:

  • A les àrees privades de caça, cal un permís de caça del titular del terreny.
  • A les reserves nacionals de caça o zones de caça controlada, cal un permís de caça específic del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Per obtenir-lo s'ha de participar en els diferents sortejos anuals, presentant el model de sol·licitud dins dels terminis de presentació de sol·licituds (vegeu-ho més endavant).


En el cas de les reserves nacionals de caça es donen diferents classes de permís segons el tipus de caçador:

Selectiva: La caça de modalitat selectiva té com a finalitat millorar, per selecció, les poblacions de caça major. El caçador anirà acompanyat d’un guarda de reserva o agent rural, qui indicarà els exemplars que poden ser objecte de caça selectiva.

Trofeu: La caça de modalitat trofeu té com a finalitat classificar les mesures de les defenses dels exemplars en funció de la mida i proporció. Per homologar el trofeu teniu a la vostra disposició la Comissió de Catalunya d’Homologació de Trofeus de Caça.


Sol·licitudsTerminisTaxes aplicables

Aquest quadre té finalitats només orientatives i informatives i en cap cas gaudeix de validesa jurídica i ha estat confeccionat a partir de la Llei de mesures fiscals i financeres 2014.


Enllaços relacionats


Data d'actualització: 05.03.2014