Accés al contingut Accés al menú de la secció
La Cultura ets tu
Inici  >  Organismes  >  Direcció General de Creació i Empreses Culturals  >  Servei de Biblioteques  >  Temes  >  Les biblioteques de Catalunya  >  Sistema de Lectura Pública de Catalunya

Sistema de Lectura Pública de Catalunya

El Sistema de Lectura Pública és el conjunt organitzat de serveis de biblioteca pública de Catalunya, segons el defineix l’article 21 de la Llei 4/1993, de 18 de març, del sistema bibliotecari de Catalunya (DOGC núm. 1727, de 29 de març de 1993).

Tal com ho expressa el Manifest de la Unesco de la Biblioteca Pública (1994), la biblioteca pública és un centre local d’informació que facilita tot tipus de coneixement i informació als seus usuaris, i els seus serveis es fonamenten en la igualtat d'accés per a tothom, sense tenir en compte l'edat, la raça, el sexe, la religió, la nacionalitat o la classe social.

El Mapa de la Lectura Pública de Catalunya, d’acord amb el que determina l’article 28 de l’esmentada Llei del sistema bibliotecari de Catalunya, ha de recollir les necessitats de la lectura pública i ha d'establir el tipus de servei que correspon a cada població, i és responsabilitat del Departament de Cultura la seva elaboració i actualització.

Mapa de la Lectura Pública de Catalunya 
Directori de Biblioteques de Catalunya  

Data d'actualització: 04.12.2013
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya