Accés al contingut Accés al menú de la secció
Impacte BPG
Dijous, 21 d'agost de 2014

Tret de sortida de la nova temporada dels clubs de lectura

Les biblioteques de Girona, Salt, Sarrià de Ter i Sant Gregori ofereixen 32 clubs de lectura adreçats a més de 400 lectors i lectores.


Amb la tornada de les vacances d'estiu, i sota el lema "Atreveix-te a llegir en companyia", s'inicien de nou els clubs de lectura a les biblioteques de Girona, Salt, Sarrià de Ter i Sant Gregori. En total, sumen 10 equipaments bibliotecaris que ofereixen 32 clubs adreçats a més de 400 lectors i lectores que tenen interès per comentar obres literàries amb altres persones. A partir del 20 d'agost comença el període d'inscripció. Durant el mes de setembre es faran les sessions de presentació d'alguns dels clubs de lectura i posteriorment començaran les primeres sessions dels diferents clubs de lectura programats.

Entre les novetats d'aquesta temporada podem trobar el club de teatre que organitza la Biblioteca Iu Bohigas de Salt que es ve a sumar al que ja organitzava l'Antònia Adroher de Girona. També els clubs temàtics que organitza la Biblioteca Pública de Girona. Per últim, es mantenen els clubs en anglès, i tant a Girona com a Sarrià, per a aquelles persones que tenen un mínim domini d'aquesta llengua i volen millorar-lo.

Malgrat que la Biblioteca Pública de Girona està tancada al públic pel procés de trasllat a la nova ubicació, es mantenen les reunions dels clubs de lectura a fi de seguir oferint aquesta activitat entre les persones usuàries d'aquest equipament.


Què és un club de lectura?
Els clubs de lectura es creen a partir de persones interessades a compartir la lectura i el comentari d'obres diverses. És un espai de tertúlia i debat en què el grup s'organitza per llegir el mateix llibre i reunir-se un dia, a la biblioteca, per comentar-lo. Es tracta d'una activitat que reuneix persones amb una afinitat comuna: el gust per la conversa i la lectura.

Amb els clubs es presenta l'oportunitat de fer-ho de manera habitual i amb la possibilitat d'aprofundir en cada lectura més enllà de la simple valoració: durant la trobada mensual es pot fer un apropament crític de l'obra de la mà d'una persona que condueix la reunió. A més, a partir dels clubs es promou un ús participatiu de la biblioteca, on el grup pren vida pròpia i pot arribara desenvolupar altres activitats de manera conjunta. A vegades es convida l'autor o autora a participar de la tertúlia i així poder comentar amb ell el procés d'elaboració de l'obra i el seu contingut.

Avui en dia, s'han convertit en una oferta ineludible de les propostes que ofereixen les biblioteques i s'adrecen a tot tipus de públic, sigui diferenciat per edats, per tipus de text, per temàtica o, fins i tot, per poder millorar les habilitats lectores o de la llengua en la qual està escrit el llibre.

Per participar-hi, només cal inscriure's a la biblioteca corresponent i prendre el compromís d'assistir a les reunions mensuals havent llegit el llibre proposat i que proporciona la mateixa biblioteca. La inscripció és gratuïta.

Dimecres, 04 de desembre de 2013

Segueix el nostre trasllat


Bon dia!

Recordeu que a través del nostre facebook podreu seguir l'evolució del trasllat. Actualment treballem amb les novetats, posem el RFID als documents per facilitar l'autopréstec, destriem el fons dels autors o temaris gironins del DL, entre moltes altres coses.

Per seguir totes les notícies només cal que busqueu "facebook Biblioteca Pública de Girona" al google o bé cliqueu el següent enllaç: https://ca-es.facebook.com/BiblioGrn

Després només caldrà que cliqueu "m'agrada"!

Dijous, 26 de setembre de 2013

Es busquen... voluntaris de lectura

Des de la Biblioteca Pública de Girona seguim treballant per a fomentar la lectura entre diferents col·lectius. Aquesta vegada us demanem que ens ajudeu fent-vos voluntaris per a llegir.


Si us agrada treballar amb nens, podeu fer-vos voluntaris del projecte LECXIT, Lectura per a l'èxit educatiu.

LECXIT (www.lectura.cat) és un programa que vol millorar la comprensió lectora dels infants. A través d'un acompanyant individual, pots participar a les sessions de lectura amb un nen o nena i ajudar-lo a millorar. Amb l'infant triareu els materials que voleu llegir segons els vostres interessos. Pots fer molt per un infant, el motivaràs i faràs que cregui en les seves capacitats. Fes-te voluntari i vine a llegir amb nosaltres!

Qui pot ser voluntari/a?
Qualsevol persona amb ganes de fer-se coresponsable de l'educació d'un infant i de crear amb ell un espai de confiança. No es necessita cap formació específica, només cal saber llegir correctament en català i tenir moltes ganes d'incidir en l'educació dels infants.

Què oferim als voluntaris/es?
- Una vivència personal única! La persona voluntària és central, gaudiràs de l'experiència d'acompanyar un infant en els seus progressos amb la lectura.
- Formació! Tindràs al teu abast materials diversos i una breu formació inicial.
- Experiència! Rebràs una certificació de la Fundació Jaume Bofill que acrediti la realització del voluntariat. També s'han establert acords amb algunes universitats per al reconeixement de crèdits.

On es farà el voluntariat?
Les sessions de lectura es fan a la mateixa biblioteca.

Quina dedicació demana el projecte?
- El voluntariat es fa qualsevol dia de dilluns a divendres a partir de les 17h, segons la disponibilitat de la biblioteca i del voluntari.
- Cada infant té una sessió de lectura a la setmana. La dedicació del voluntari és d'una hora setmanal.
- L'acompanyament lector es fa d'octubre de 2013 a juny de 2014


Si preferiu treballar amb adults, podeu fer-vos voluntaris del projecte "Un pacient, un lector", per a llegir als pacients de l'Hospital Josep Trueta.

Un pacient, un lector és un programa que vol ajudar a fer més agradable l'estància als pacients de l'Hospital Josep Trueta, a través d'una estona de lectura.

Qui pot ser voluntari/a?
Qualsevol persona amb ganes. No es necessita cap formació específica, només cal saber llegir correctament i tenir ganes de passar una estona agradable.

On es farà el voluntariat?
Les sessions de lectura es fan al mateix hospital

Quina dedicació demana el projecte?
En principi una hora a la setmana, però es pot adaptar a la disponibilitat del voluntari


Què haig de fer per ser voluntari?

Per a Lecxit posar-te en contacte amb nosaltres a través del telèfon de la biblioteca 972.20.22.52 (demanar per Diana) de 10 a 15h o podeu enviar un correu a bpgirona.cultura@gencat.cat
Per a "Un pacient, un lector" posar-te en contacte amb nosaltres a través del telèfon de la biblioteca 972.20.22.52 (demanar per Sílvia) de 10 a 15h o podeu enviar un correu a bpgirona.cultura@gencat.cat

ActualitatDissabte, 25 d'octubre de 2014


Directe a
 
 
Destaquem
 • Biblioteca electrònica
  Des d'aquest enllaç podreu accedir directament a l'agenda de les activitats que organitza la biblioteca: tallers d'informàtica, visites guiades, hores del conte, etc.
 • Partitures musicals
  Cerquem partitures de músics gironins. Si en teniu, preguem que contacteu amb la Biblioteca
 • Argus
  Catàleg de les biblioteques públiques de Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l'Ebre
 • Pregunteu, les biblioteques responen
  Un servei de les biblioteques públiques per respondre els vostres dubtes
 • Fons local
  Convidem a tots els escriptors, compositors, gravadors i artistes gràfics gironins a fer donació d'un exemplar de la seva obra per tal d'incrementar el fons local i facilitar l'estudi de la seva producció.
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya