Accés al contingut Accés al menú de la secció
Impacte BPG
Dimecres, 04 de desembre de 2013

Segueix el nostre trasllat


Bon dia!

Recordeu que a través del nostre facebook podreu seguir l'evolució del trasllat. Actualment treballem amb les novetats, posem el RFID als documents per facilitar l'autopréstec, destriem el fons dels autors o temaris gironins del DL, entre moltes altres coses.

Per seguir totes les notícies només cal que busqueu "facebook Biblioteca Pública de Girona" al google o bé cliqueu el següent enllaç: https://ca-es.facebook.com/BiblioGrn

Després només caldrà que cliqueu "m'agrada"!

Dijous, 26 de setembre de 2013

Es busquen... voluntaris de lectura

Des de la Biblioteca Pública de Girona seguim treballant per a fomentar la lectura entre diferents col·lectius. Aquesta vegada us demanem que ens ajudeu fent-vos voluntaris per a llegir.


Si us agrada treballar amb nens, podeu fer-vos voluntaris del projecte LECXIT, Lectura per a l'èxit educatiu.

LECXIT (www.lectura.cat) és un programa que vol millorar la comprensió lectora dels infants. A través d'un acompanyant individual, pots participar a les sessions de lectura amb un nen o nena i ajudar-lo a millorar. Amb l'infant triareu els materials que voleu llegir segons els vostres interessos. Pots fer molt per un infant, el motivaràs i faràs que cregui en les seves capacitats. Fes-te voluntari i vine a llegir amb nosaltres!

Qui pot ser voluntari/a?
Qualsevol persona amb ganes de fer-se coresponsable de l'educació d'un infant i de crear amb ell un espai de confiança. No es necessita cap formació específica, només cal saber llegir correctament en català i tenir moltes ganes d'incidir en l'educació dels infants.

Què oferim als voluntaris/es?
- Una vivència personal única! La persona voluntària és central, gaudiràs de l'experiència d'acompanyar un infant en els seus progressos amb la lectura.
- Formació! Tindràs al teu abast materials diversos i una breu formació inicial.
- Experiència! Rebràs una certificació de la Fundació Jaume Bofill que acrediti la realització del voluntariat. També s'han establert acords amb algunes universitats per al reconeixement de crèdits.

On es farà el voluntariat?
Les sessions de lectura es fan a la mateixa biblioteca.

Quina dedicació demana el projecte?
- El voluntariat es fa qualsevol dia de dilluns a divendres a partir de les 17h, segons la disponibilitat de la biblioteca i del voluntari.
- Cada infant té una sessió de lectura a la setmana. La dedicació del voluntari és d'una hora setmanal.
- L'acompanyament lector es fa d'octubre de 2013 a juny de 2014


Si preferiu treballar amb adults, podeu fer-vos voluntaris del projecte "Un pacient, un lector", per a llegir als pacients de l'Hospital Josep Trueta.

Un pacient, un lector és un programa que vol ajudar a fer més agradable l'estància als pacients de l'Hospital Josep Trueta, a través d'una estona de lectura.

Qui pot ser voluntari/a?
Qualsevol persona amb ganes. No es necessita cap formació específica, només cal saber llegir correctament i tenir ganes de passar una estona agradable.

On es farà el voluntariat?
Les sessions de lectura es fan al mateix hospital

Quina dedicació demana el projecte?
En principi una hora a la setmana, però es pot adaptar a la disponibilitat del voluntari


Què haig de fer per ser voluntari?

Per a Lecxit posar-te en contacte amb nosaltres a través del telèfon de la biblioteca 972.20.22.52 (demanar per Diana) de 10 a 15h o podeu enviar un correu a bpgirona.cultura@gencat.cat
Per a "Un pacient, un lector" posar-te en contacte amb nosaltres a través del telèfon de la biblioteca 972.20.22.52 (demanar per Sílvia) de 10 a 15h o podeu enviar un correu a bpgirona.cultura@gencat.cat

Dimarts, 03 de setembre de 2013

Clubs de lectura


Com bé sabeu, la biblioteca està tancada per trasllat fins la primavera de 2014.

Tot i així, com cada any, arriba el setembre, i per tant, és l'hora de començar el curs dels nostres clubs de lectura. Des de la biblioteca hem decidit mantenir aquesta activitat que pren una especial rellevància en aquest context. Volem que els clubs siguin la flama encesa que ha de portar-nos a la nova biblioteca. És una torxa de lectors entusiastes que ha de guiar-nos cap a l'objectiu final: obrir la nova seu amb la qualitat i entusiasme que tots els nostres usuaris us mereixeu.

Us oferim, doncs, la possibilitat d'inscriure-us a qualsevol d'ells. Això sí, hi ha places limitades i són per estricte ordre d'inscripció.

Us convidem a la sessió de presentació que tindrà lloc el dimarts dia 17 de setembre a les 18.30h. Els clubs i la presentació es faran a la mateixa biblioteca. L'entrada serà per la porta principal de la Casa de Cultura.

Aquesta sessió servirà per a decantar-vos per un club o un altre si encara no teniu clares les vostres preferències.

El llistat de clubs són:

 • CL de Literatura Universal - 3r dimarts de mes a les 18.30h (Carme Callejón)
 • CL de Literatura i Art - 3r dijous de mes a les 18.00h (Glòria Guilera)
 • CL de Lectura Fàcil - 2n dimarts de mes a les 18.30h (Núria Martí)
 • CL de Girona i la Literatura - últim dijous de mes a les 18.30h (Marta Morera)
 • CL de poesia - últim dimarts de mes a les 18.30 (Lluís Freixas)

Si ja ho teniu clar podeu inscriure-us al correu bpgirona.cultura@gencat.cat o trucant al 972.20.22.52 (Sílvia)

Esperem que l'oferta us sigui atractiva

ActualitatDivendres, 25 de juliol de 2014


Directe a
 
 
Destaquem
 • Biblioteca electrònica
  Des d'aquest enllaç podreu accedir directament a l'agenda de les activitats que organitza la biblioteca: tallers d'informàtica, visites guiades, hores del conte, etc.
 • Partitures musicals
  Cerquem partitures de músics gironins. Si en teniu, preguem que contacteu amb la Biblioteca
 • Argus
  Catàleg de les biblioteques públiques de Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l'Ebre
 • Pregunteu, les biblioteques responen
  Un servei de les biblioteques públiques per respondre els vostres dubtes
 • Fons local
  Convidem a tots els escriptors, compositors, gravadors i artistes gràfics gironins a fer donació d'un exemplar de la seva obra per tal d'incrementar el fons local i facilitar l'estudi de la seva producció.
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya