Accés al contingut Accés al menú de la secció
Impacto Grafico Tarragona
Dimecres, 09 de juliol de 2014

“Nicolai Rimski-Kórsakov i el seu poema simfònic Antar”, Jove Orquestra InterComarcal

Dimarts 29 de juliol de 2014 a les 19 h a la Secció Local


Amb la xerrada “Nicolai Rimski-Kórsakov i el seu poema simfònic Antar”, membres de la JOIC ens parlaran sobre música i literatura, ens mostraran com s’enllacen aquestes dues arts sota la influència orientalista en el poema simfònic Antar i faran que escoltem l’obra que tanca el programa dels concerts que realitzarà l’orquestra els tres primers dies d’agost amb unes altres oïdes.

La Jove Orquestra InterComarcal (JOIC) està formada íntegrament per músics d’entre 16 i 30 anys que es troben en etapes personals i artístiques ben diferents. Aquest tret característic i distintiu de l’orquestra sempre ha estat un factor constructiu pel projecte: l’autogestió de tota la feina que hi ha darrere de la música que interpreta una orquestra semiprofessional com la JOIC ha estat possible gràcies a la repartició del lideratge entre els membres més experimentats de cada àmbit, així com a la diversitat d’especialització que presenten els joves tot coincidint en l’interès i l’anhel de fer música de la millor manera possible.

Una base molt important del col·lectiu és la de promoure els talents joves. Des de la seva formació, la JOIC ha intentat configurar els programes musicals de tal manera que hi hagués sempre un solista en els concerts. L’any 2013 es va organitzar el Primer Concurs de solistes de la JOIC, i els dos guanyadors del concurs del 2014 tocaran el Concert per a dues flautes i orquestra en re menor de F. Doppler en els concerts que ofereix l’orquestra aquest estiu: l’1 d’agost a la Plaça de les Pletes de La Selva del Camp, el 2 d’agost a l’Auditori de la Lira Ampostina d’Amposta i el 3 d’agost al Teatre Tarragona de la ciutat. En motiu del seu 5è aniversari, el programa que interpretarà la JOIC constarà també de l’obertura Fidelio de L.V. Beethoven i el poema simfònic Antar de N. Rimski-Kórsakov.

La JOIC ha desenvolupat altres projectes com el Tutti! - Music Builds Europe, realitzat el passat agost gràcies al programa Youth in Action de la Comissió Europea, amb el qual va reunir 90 músics d’Alemanya, Itàlia i Catalunya a la Selva del Camp per dur a terme una setmana intensiva de treball musical i intercanvi cultural.

El compromís social és també un component de l’esperit de la JOIC. Amb el darrer concert del projecte Tutti! van recaptar més de 4000 euros en benefici de la Lliga contra el càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, amb la qual porten col·laborant des de l’any 2011. A més de la vessant solidària, la JOIC sempre ha tingut l’objectiu d’apropar la música clàssica a la societat i de promoure-la entre el jovent, la qual cosa es manifesta en la tria dels programes de concert, la presència dels músics al carrer, les tarifes reduïdes per a joves o les xerrades musicològiques com la que ens oferirà el dimarts 29 de juliol a la Biblioteca Pública de Tarragona.

Més informació: http://wordpress.joic.es/

ActualitatDimarts, 29 de juliol de 2014

1 | 2 | 3   Següent > Total pàgines: 8

Directe a
 
 
Destaquem
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya